Het Onzichtbare Zichtbaar: Haags Ontmoeten

21 september 2021, 10:13

Er gebeurt al veel binnen de transitie in de zorg. We delen graag hoe we vanuit al onze verschillende bijdrages in beweging zijn naar een Gezond en Gelukkig Den Haag.

Het project Haags Ontmoeten vormt een mooi voorbeeld binnen onze transitie. Haags Ontmoeten is een samenwerking tussen zorg, welzijn en de gemeente.

Margo van Rheenen, bestuurder van Xtra, vertelt over dit project: ‘Haags Ontmoeten beweegt vanuit mogelijkheden. Ouderen en professionals werken als partners samen en iedereen doet ertoe. Ik denk dan aan Joop, een van de deelnemers van dit project die zich inmiddels vrijwilliger noemt. Dat is precies wat actief bijdragen met mensen kan doen.’

Haags Ontmoeten is een samenwerking tussen zorg, welzijn en de gemeente. Op veertig plekken zijn inmiddels laagdrempelige locaties.

Onzichtbare zichtbaar

In deze video bezoeken we Haags Ontmoeten in Bezuidenhout en spreken projectleider Ellen Pals: ‘We kijken echt naar wat doet ertoe voor mensen, zodat zij zich zo lang mogelijk thuis kunnen redden.’ Ook Jan Oosterling van Florence vertelt: ‘Zorg en welzijn samen is niet 1 en 1 is 2, maar dat is 3.’ Volgens Ellen helpt het plaatsen van dit soort plekken in een netwerk om de financiering meer te ontschotten.

Bekijk de video:

Hoe draag jij of jouw organisatie bij? We horen het graag. Laten we elkaar inspireren met mooie voorbeelden!


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen