Vanuit de Preventiecoalitie: Dialoogbijeenkomsten Moerwijk en Laak

2 september 2021, 14:35

Onze bruggenbouwers preventie Wilma van der Vlegel en Evert Jan van Hasselt hebben net voor de zomer eerste dialoogbijeenkomsten gehad met inwoners en professionals in Moerwijk en Laak.

De bruggenbouwers faciliteren een proces waarbij de kennis van professionals en de ervaring van bewoners rondom wat werkt en niet werkt als het gaat om gezondheidsbevordering bij elkaar worden gebracht en waarbij oplossingen tot stand komen die bijdragen aan positieve gezondheid.

Dit gebeurt op een community-up-wijze, dat wil zeggen dat bewoners en professionals samen oplossingen bedenken, die ze ook samen realiseren. Daarbij wordt dus optimaal gebruik gemaakt van de kennis en ideeën die in de wijk aanwezig zijn én van de kennis en ideeën die professionals hebben.

Na de zomer gaan betrokkenen in co-creatiebijeenkomsten plannen maken. Dat gaat leiden tot plannen die optimaal bij de wijk passen en waar betrokkenen zich eigenaar van voelen. Dat zijn belangrijke voorspellers voor het succes van die plannen!

Wil je jouw visie op gezondheid en -preventie in Moerwijk of Laak delen en meebouwen aan een gezondere wijk? Neem contact op via 06 – 15 82 34 74.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen