Vacature Onderwijsontwikkelaar ‘Leerkracht preventie in de wijk’

14 februari 2022, 14:32

In sommige wijken in onze regio wonen relatief veel kinderen en jongeren met overgewicht. Tot nu toe slagen professionals er maar gedeeltelijk in deze doelgroep goed te helpen. LUMC-Campus Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan bundelen hun krachten en gaan samen met GGD Haaglanden, Stichting Lijn 1 Den Haag, ZWconnect en Xtra Welzijn aan de slag met het ontwikkelen van een unieke, domeinoverstijgende nascholing om deze uitdaging het hoofd te bieden. De tafel Arbeidsmarkt & onderwijs is de linking pin naar GGDH.

Het onderwijsprogramma wordt ontwikkeld samen met professionals uit de wijk, kinderen en jongeren met overgewicht en hun ouders. In dit nascholingsprogramma staat het samen leren in de praktijk centraal, waarbij de kracht van de doelgroep wordt benut en wordt aangesloten bij de kennis die de professionals al hebben. Het onderwijsprogramma wordt ontwikkeld in twee wijken. Daarna wordt deze ook beschikbaar gesteld voor andere gemeenten en vraagstukken. We willen samen het verschil maken en professionals in de wijk en de doelgroep laten ervaren dat een geïntegreerde aanpak werkt!

Dit project – mogelijk gemaakt met een subsidie van ZonMw – is op zoek naar een Onderwijsontwikkelaar. Open de link en reageer als je mee wilt doen!


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen