Save the date: 28 september thema-avond Haagse Voedselraad

15 september 2022, 13:04

Op 28 september van 16.30 tot 19.30 organiseert de Haagse Voedselraad in samenwerking met Gezond en Gelukkig Den Haag, de provincie Zuid-Holland, Jong Leren Eten Zuid-Holland en GGD Haaglanden een thema-avond over gezondheid: Een gezonde basis voor Den Haag. Sprekers zijn onder andere Tim ’S Jongers, Albert Kooy en Jamy Moussavi.

De urgentie is groot: Den Haag heeft veel mensen met obesitas en diabetes, deze ziektes hangen samen met leefstijl, maar ook met andere factoren: de leefomgeving, met armoede en de stress om te overleven. Door samen te werken in de praktijk van professionals en initiatieven in de stad is hier nog een hoop te winnen. Zeker wanneer de perspectieven op dit complexe verhaal samengebracht worden.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met bevlogen sprekers die ieder vanuit hun eigen professie hun kijk op een gezonder voedselsysteem met ons delen. Zo zal Tim ’S Jongers, directeur van de Wiardi Beckman Stichting, toelichten hoe we mensen met minder kansen vaak verkeerd met goedbedoelde (gezondheids)adviezen benaderen. Wat kan wèl werken? Albert Kooy, chefkok en initiatiefnemer van Dutch Cuisine vertelt over de samenhang tussen gezond voedsel, een gezonde bodem en een gezonde keuken. En Jamy Moussavi, huisarts van De Nieuwe Dokter, spreekt over zijn visie op gezondheid, de rol van voedsel daarin en wat artsen daarin wel en niet kunnen betekenen. Ook is er onder het genot van een gezonde en duurzame avondhap ruimte voor het ontmoeten van toekomstige samenwerkingspartners en het bouwen we aan een gezamenlijk perspectief.

Meld je aan!

Wil je geïnspireerd raken om samen te werken aan een gezonder voedselsysteem voor de Haagse inwoners? En handvatten meekrijgen waar je de volgende dag meteen mee aan de slag kunt? Neem dan deel aan onze thema-avond op 28 september inclusief een avondmaaltijd! Aanmelden kan via deze link. Vervolgens ontvang je alle praktische informatie voor deelname.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen