Kompassie viert 25-jarig jubileum!

17 juni 2024, 10:42

Al meer dan 25 jaar is Kompassie het onafhankelijk steun- en informatiepunt voor mentale gezondheid in Den Haag.

In 1997 ontstond op initiatief van de Haagse Cliëntenraad in de GGZ de Informatiewinkel Geestelijke Gezondheidszorg in de Prins Hendrikstraat. Wat begon als een bescheiden informatiewinkel gerund door vrijwilligers met eigen GGZ-ervaring, is uitgegroeid tot een professionele vrijwilligersorganisatie waar jaarlijks 90 ervaringsdeskundige vrijwilligers werken.

Als hét zelfregie- en herstelcentrum van Den Haag zetten vrijwilligers hun eigen GGZ-ervaring in om andere inwoners met een psychische kwetsbaarheid, en hun naasten, te ondersteunen en daarmee tevens aan hun eigen herstel te werken. Naast praktische en emotionele ondersteuning biedt Kompassie onder meer wachttijdondersteuning, activiteitencoaching, mantelzorgondersteuning, lotgenotengroepen en belangenbehartiging voor inwoners van Den Haag.

Nieuwe initiatieven voor een betere mentale gezondheid

In 2023 heeft Kompassie de ‘Mentale Agenda‘ gelanceerd: een digitaal platform waar inwoners van Den Haag laagdrempelige activiteiten en achtergrondinformatie kunnen vinden om hun mentale gezondheid en veerkracht te versterken. Ook heeft Kompassie dit jaar Informatiepunten Mentale Gezondheid geopend in Centrum, Scheveningen en Escamp waar inwoners hulp krijgen bij het vinden van passende ondersteuning.

Kompassie is momenteel actief betrokken bij de uitwerking van het Integraal Zorgakkoord in Den Haag, waaronder de pilot Verkennende Gesprekken. Parnassia, Hadoks, Wijkz en Kompassie werken hierbij samen om zo vroeg mogelijk passende en laagdrempelige ondersteuning te bieden.

Blijf op de hoogte

Kompassie blijft zich inzetten voor de mentale gezondheid van Den Haag. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuws via onze nieuwsbrief en website.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen