Gezond en Gelukkig Den Haag treedt toe tot wereldwijd netwerk ‘Cities for Better Health’

17 juni 2024, 12:01

‘Cities for Better Health’ is een wereldwijd netwerk, dat helpt om publiek- private partnerschappen in steden op te zetten, gericht op preventie. Doel is om gezondheidsverschillen tegen te gaan, in samenwerking met de lokale communities.  Het netwerk bestaat uit meer dan 45 steden. We zijn verheugd hier onderdeel van uit te maken.

Gezond en Gelukkig Den Haag werkte eerder samen met een voorloper van dit netwerk, ‘cities changing diabetes’, in een project om de (financiering van de) groepsconsulten in Den Haag verder te brengen. Die samenwerking is goed bevallen en met trots kondigen we aan dat we als Gezond en Gelukkig Den Haag toetreden tot dit ambitieuze, wereldwijde netwerk. Komende tijd zullen we deze samenwerking inhoudelijk verder vormgeven. We houden jullie op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Jet Bussemaker, voorzitter Gezond en Gelukkig Den Haag:

Na de grote stappen die we afgelopen tijd in Den Haag al hebben gezet, kijken we ernaar uit via het netwerk Cities for Better Health ervaring en kennis uit de praktijk verder te kunnen uitwisselen. Dit netwerk sluit goed aan bij ons gedachtegoed: community-up werken vanuit de inwoners, de insteek van Health in all Policies en de transitie van Zieke en Zorg naar Gezondheid en Gedrag, naar Mens en Maatschappij

Jo Jewel (directeur van het netwerk Cities for Better Health):

We zijn zeer verheugd om de ambitieuze coalitie Gezond en Gelukkig Den Haag te verwelkomen in het Cities for Better Health-netwerk. Hun inzet om de gezondheidsbarrières voor kwetsbare stedelijke gemeenschappen te verminderen, sluit nauw aan bij onze missie. Gezond en Gelukkig Den Haag heeft grote stappen gezet in een integrale benadering van gezondheid en we kijken ernaar uit om samen te werken en van elkaar te leren. Van harte welkom Gezond en Gelukkig Den Haag!

Lees meer over de toetreding van Gezond en GElukkig Den Haag op de website van Cities for Better Health.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen