Even voorstellen: Christine Deurman

30 maart 2022, 08:33

Op 1 april start Christine Deurman als projectleider ‘Leefstijl als medicijn’ voor 16 uur per week, in het kader van de Preventiecoalitie binnen Gezond en Gelukkig Den Haag. Zij gaat binnen het zorgdomein (en dan met name in de eerste lijn) professionals faciliteren die in de eigen praktijk ‘leefstijl als medicijn’ meer handen en voeten willen geven. Dat kan zowel fysieke als mentale gezondheid betreffen.

Deze functie kan Christine mooi combineren met een ander project in Den Haag, waarin zij met geïnteresseerde huisartsen gaat werken aan een  ander handelingsperspectief voor patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). Dit doet zij in samenwerking met onder andere ervaringsdeskundigen die zich in de Stichting Emovere hebben verenigd.

Christine is Arts Maatschappij en Gezondheid en heeft de afgelopen jaren gewerkt als medisch adviseur bij de zorgverzekeraars Eno en DSW, met de aandachtsgebieden eerstelijns zorg en preventie. Daarvoor was zij ruim tien jaar werkzaam in diverse landen in sub-Sahara Afrika, in projecten variërend van noodhulp tot beleidsmatige ondersteuning van kwaliteitsverbeterprojecten.

Christine zal starten met een uitgebreide kennismaking van alle actoren binnen Den Haag. Dat zal ze vooral op de fiets doen vanuit haar woonplaats Den Hoorn  (vlakbij Delft). Dus mochten jullie haar zien rondfietsen in Den Haag en een vraag hebben over ‘leefstijl als medicijn’, schroom niet om haar aan te spreken! Zij is ook te bereiken via c.deurman@lumc.nl en 06 – 17 25 25 20.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen