Krachten bundelen voor beweegroute Bouwlust-Vrederust

12 maart 2024, 08:10

De mogelijkheden om fijn en laagdrempelig te bewegen in Bouwlust-Vrederust ontwikkelen zich verder vanuit de wijkpreventieaanpak samen met het stadsdeel. Dinsdag 23 april is de lancering van de vernieuwde beweegroute.  

In Bouwlust Vrederust staat de behoefte uit de wijk om laagdrempelig te kunnen bewegen  al langer op de kaart. Inmiddels is een bestaande route in een nieuw jasje gestoken met duidelijke markeringen: bewegen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Bewoners kunnen zelf kiezen om een afstand van 3 of 5 kilometer te volbrengen. Voor de enthousiastelingen is nog een sprinttrack aangelegd halverwege de 3 kilometer route. Het avontuur start en eindigt in het sportpark Escamp I. De route is voor iedereen: of je nu wilt wandelen, steppen, skeeleren of joggen.

Laagdrempelig bewegen

We geven hiermee een eerste gehoor aan de behoefte in de wijk voor laagdrempelige vormen van bewegen in de buitenruimte. Maar dit is slechts het begin. We zijn benieuwd naar inbreng van beweegprofessionals en bewoners om de route en omgeving nog aantrekkelijker te maken, zodat iedereen in de buurt met veel plezier in beweging komt.

Wil je deze bijzondere dag niet missen? Of wil je bijdragen met je acties of gedachten? Laat het ons weten door te mailen naar wijkpreventieaanpak@ggdhaaglanden.nl. Zo kunnen we onze krachten bundelen en samen in beweging komen!


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen