Agenda mentale gezondheid gelanceerd

1 juli 2023, 11:18

Sinds kort is Den Haag een website op het gebied van Mentale Gezondheid rijker. Stichting Kompassie en de Gemeente Den Haag lanceerden www.mentaleagenda.nl. Met de Mentale Agenda kunnen inwoners van Den Haag zelf aan de slag met hun mentale gezondheid.

Misschien merk je het ook? Mentale problemen nemen toe, er is meer aandacht voor mentale gezondheid maar er zijn ook wachtlijsten voor GGZ-hulp. Tegelijkertijd zijn er veel activiteiten en tips direct en kosteloos beschikbaar waar mensen direct van kunnen profiteren. Dit aanbod is echter niet altijd bekend bij het Haagse publiek.

Kompassie, het onafhankelijk steunpunt voor mentale gezondheid, heeft in samenwerking met de Gemeente Den Haag het initiatief genomen om bestaand aanbod te bundelen op www.mentaleagenda.nl. Je ziet hier snel het aanbod rond mentale gezondheid. Je vindt er aanbod voor cliënten, kunt cliënten stimuleren zelf aan de slag te gaan én je kunt jezelf verdiepen in het thema mentale gezondheid.

Wat is de Mentale Agenda?

Iedereen heeft weleens een periode waarin het even wat minder gaat. Vaak kom je daar zelf weer uit. Soms heb je daar hulp bij nodig. Dit kan professionele hulp zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag met je mentale gezondheid.

Op www.mentaleagenda.nl vind je manieren die je verder helpen om je mentale gezondheid te versterken: een overzicht van activiteiten en evenementen in en om Den Haag en kijk-, lees- en luistertips.

Voor wie?

De Mentale Agenda is voor iedereen die:

  • meer wil weten over mentale gezondheid;
  • wil werken aan de mentale veerkracht;
  • wil weten wat je zelf kunt doen;
  • informatie zoekt over een bepaald onderwerp;
  • een naaste heeft met psychische problemen;
  • contact met lotgenoten zoekt;
  • professional is en aanbod voor cliënten zoekt;
  • of op de wachtlijst voor GGZ-hulp staat.

Met het aanbod kun je zelfstandig of in een groep aan de slag.


Gezond en Gelukkig Den Haag is een samenwerking tussen